30 års erfarenhet
av personsäkerhet

Om Söderhamn Innovation

Söderhamn Innovation är ett gammalt familjeföretag som ligger i Söderhamn, i södra Hälsingland, vi har funnits till sedan 1986. Alltihop började redan 1968 med ett företag som heter Ställverksprodukter.

Företaget startades av Paul Brändström. Verksamheten startades med något som heter ställverksgolv och är ett sk mellangolv för ställverksrum. Året därpå uppfann han Nödöppnaren och började producera den i liten skala. Han drev detta företag fram till 1986 då ett generationsskifte skedde och Söderhamn Innovation bildades av Paul och hans fru Märtha samt 2 av barnen, nämligen Lars Brändström och Christina Nyström. Den yngste sonen Peter Brändström övertog i samband med detta Ställverksprodukter AB.

Den första januari 1993 köpte Lars och Christina ut Paul och Märtha ur företaget och sedan 1/5 2017 är Lars Brändström ensam ägare av Söderhamn Innovation. Företagets tyngdpunkt ligger i dag på Nödöppnare för utrymningsdörrar men vi har även Grepper fathanteringsutrustning för hantering av oljefat.